Wetteri

2003 - liike- ja toimitilat

Wetteri Oy tuo maahan 16:a eri automerkkiä. Sillä on autotalot yhdeksässä Pohjois-Suomen kaupungissa. UKI Arkkitehdit on 2000-luvulla suunnitellut Kajaanin, Oulun, Rovaniemen, Kokkolan, Vaasan, Ylivieskan ja Kemin autotalot. Rakennusten metallinhohtoiset julkisivut ja neutraalit sisävärit ovat oiva tausta arvostetuille automerkeille.

Arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit Oy suunnitteli Wetterin Kajaanin autotalon vuosina 2003-2004. Rakennus käsittää henkilöautojen myynti-, huolto- ja korjaustilat sekä raskaan kaluston korjaamon. Rakennuksen teräslevyverhoillut julkisivut ovat väriltään tummaa ja vaaleaa hopeaa. Tehostevärinä on käytetty Wetterin brändin mukaista sinistä väriä.

Wetterin Oulun autotaloa on uudistettu ja laajennettu useassa vaiheessa vuosina 2004-2016. Limingantullissa sijaitseva rakennus on osittain kaksikerroksinen, kuten muutkin Wetterin autotalot. Toiseen kerrokseen on sijoitettu hallinto-, henkilöstö- ja pukutilat. Suosittu kahvila-ravintola houkuttelee lounasvieraita talon ulkopuoleltakin.

Wetterin autotaloissa myydään uusia autoja ja vaihtoautoja. Kemin vuonna 2007 suunnitellussa rakennuksessa on myös henkilöautojen huolto- ja vauriokorjaamo. Rakennuksen julkisivut ovat väreiltään tummanharmaata ja hopeaa tehostettuna kirkkaalla sinisellä. Kemin toimipiste on laajennettu ja peruskorjattu vuonna 2016.

Wetterin Rovaniemen autotalon laajennus suunniteltiin vuonna 2008. Tasakattoisen rakennuksen tiloissa myydään ja huolletaan henkilöautoja. Rakennuksen julkisivuvärit ovat valkoinen ja sininen. Avarissa sisätiloissa on autojen myyntitoimistot sekä huollon ja varaosamyynnin vastaanottopisteet.