Wetterin autotalo

Oulu 2018 3 900,00 brm² Wetteri Oy

Moderni autotalo

Noutotukulle tehtiin onnistunut muodonmuutos

Wetteri Oy:n ja UKI Arkkitehtien kumppanuus on kestänyt jo pitkään. Arkkitehti-toimisto on suunnitellut 2000-luvulla useita Wetterin autotaloja eri puolille Pohjois-Suomea. Näistä yksi merkittävimmistä on Oulun Äimäkujalla sijaitseva Wetterin henkilöautokeskus.

Äimäkuja 3:n liikerakennus on alun perin rakennettu 1980-lopussa. Aluksi rakennuksessa toimi Kesko Oy:n noutotukku. Myöhemmin Wetteri saneerasi rakennuksen omaan käyttöönsä. Tämän jälkeen rakennusta on edelleen laajennettu ja remontoitu useita kertoja. Viimeksi rakennus julkisivuineen, interiööreineen ja pihoineen saneerattiin kahden arvostetun automerkin moderniksi automyymäläksi ja tyylikkääksi osaksi Wetterin henkilöautokeskusta.

Alueelle saavuttaessa sisääntuloa ohjaa juhlavasti kadun varteen sijoitettujen pylonien rivi. Rakennuksen metallinhohtoiset harmaat julkisivut ja kompakti neliömäinen massa luovat neutraalin taustan eri automerkkien kirkkaille tehosteväreille ja mainoksille sekä katosaiheille. Brändien mukaiset katokset ja portaalit ohjaavat sisääntuloliikennettä. Myös sisäpuoli suurine ikkunapintoineen ja selkeine rakenteineen on muuntunut vaivattoman tyylikkäästi avaraksi automyynnin tilaksi.