Historia

Kasvun vuosikymmen

Vähän yli viisikymppinen UKI Arkkitehdit suuntasi 2010-luvulle VALO™ -käyttäjälähtöisen suunnittelumenetelmän laajentuneena asiantuntijana, jolle vuorovaikutteisuus ja yhteistyö on edelleen kullanarvoista. Vuosikymmenen aikana UKI Arkkitehdit kasvoi entisestään, kun se aloitti yhteistyön Arkkitehtitoimisto Matti Onkalo Oy:n kanssa ja osti Arkkitehtuurisuunnittelu Oy KKS:n, Arkkitehtitoimisto Juhana Romppainen Oy:n sekä helsinkiläisen Arkkitehtitoimisto Arknova Oy:n.

Kasvava UKI Arkkitehdit tarvitsi lisää tilaa, ja vuosikymmenen aikana sekä toimiston Jyväskylän että Helsingin toimipisteet saivat uudet tilat. Myös omistuspohjaa laajennettiin, kun kuusi toimiston arkkitehtia – Raija-Liisa Miesmaa, Pauli Koivisto, Kimmo Turpeenniemi, Teuvo Tuorila, Ulla Passoja ja Timo Tyynismaa – ryhtyivät yhtiön osakkaiksi. Toimiston sisäinen sitoutuneisuus ja perheyrityksen arvot näkyvät edelleen: vuonna 2014 UKI Arkkitehdit palkittiin pohjoissuomalaisella Etiikkapalkinnolla.

Vuoden 2019 lopussa UKI Arkkitehdit Oy:ssä työskentelee jo melkein 70 henkilöä. Kymmenessä vuodessa toimisto on lähes kolminkertaistanut liikevaihtonsa ja kasvun seurauksena järjestellyt uudelleen suunnitteluryhmiään ja toimintojaan sekä vahvistanut asiakasrajapinnassa toimivia voimavarojaan, jotta voisi palvella entistä paremmin asiakkaitaan. Vuonna 2019 UKIn brändiä on kirkastettu, verkkosivuja uusittu ja viestintää terävöitetty; näillä teemoilla toimisto haluaa startata myös seuraavan vuosikymmenen.