Kestävää arkkitehtuuria

UKI Arkkitehdit on perustettu vuonna 1958 Oulussa, ja toimimme nykyään ympäri Suomea sekä myös ulkomailla. Toimistomme sijaitsevat Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Kuuden vuosikymmenen aikana olemme olleet mukana sadoissa mielenkiintoisissa ja vaativissa projekteissa ja suunnitelleet tuhansia kohteita.

Yhdessä määrittelemämme arvot näkyvät toiminnassamme:

UKI Arkkitehtien Oulun toimisto ulkoa kuvattuna

Oulu

UKI Arkkitehtien Oulun toimisto sijaitsee vanhassa Kruunumakasiinin kiinteistössä Myllytullissa, Oulun keskustan tuntumassa. Kruunumakasiinin on suunnitellut arkkitehti Anders Fredrik Granstedt ja se valmistui vuonna 1847. Tyyliltään rakennus edustaa uusklassismia. Historiansa aikana rakennus on toiminut erilaisissa käyttötarkoituksissa, kuten viljavarastona, Oulun puusepänteollisuuden puutavaravarastona, jätepaperivarastona sekä sota-aikana muonavarastona. 1990-luvun alussa rakennus on peruskorjattu ja muutettu ravintola-, kokous-, toimisto-, ja juhlatilakäyttöön Oulun Rakennusmestariyhdistyksen toimesta. UKI Arkkitehdit muutti tiloihin vuonna 2008.

Kolmessa kerroksessa toimivat tilat muodostavat luovan ja mielekkään työympäristön. Tällä hetkellä rakennuksen yhteydessä toimii UKI Arkkitehtien kehittämässä VALO 2.0™ suunnittelumenetelmässä hyödynnettävä CAVE–simulaatiostudio. Studiossa voidaan havainnoida ja testata ohjatusti rakennus- ja ympäristösuunnitelmia liikkumalla kolmiulotteisessa, todelliseen kokoon mallinnetussa virtuaaliympäristössä.

UKI Arkkitehtien Helsingin toimiston sisäänkäynti kadulta

Helsinki

UKI Arkkitehtien Helsingin toimipiste sijaitsee ydinkeskustassa, Kampin kauppakeskuksen vieressä, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6. Rakennuksen omistaa Hämäläisten ylioppilassäätiö, rakennus tunnetaankin myös Hämäläisten talona. Säätiö rakennuttikin talon alun perin osakuntatalokseen. Punatiilisen rakennuksen on suunnitellut Elias Paalanen. Rakennus on valmistunut vuonna 1931 ja tällöin rakennuksessa oli 52 asuntoa. Yksityisasukkaista tunnetuin lienee Urho Kekkonen, joka asui talossa perheineen aina presidentiksi tuloonsa asti 1956. Nykyisin rakennuksessa ei ole enää asuntoja, vaan suurin osa talosta on vuokrattu toimisto-, liike- ja ravintolakäyttöön. Tunnetuin vuokralainen on Tavastia-klubi. Rakennuksessa on edelleen myös osakunnan omia tiloja.

UKI Arkkitehdit muutti Urho Kekkosen kadulle, 6. kerrokseen, vuonna 2019 ja toimistotiloja laajennettiin vuonna 2021. Nykyiset tilat ovat yhteensä 410 m2. Tiloja aiotaan laajentaa jälleen vuonna 2023, uuden laajennuksen koko on 103 m2. Laajennuksen jälkeen tilat kattaisivat rakennuksen 6. kerroksen lähes kokonaan. Työskentelemme monitilatoimistossa, jossa on paljon avointa työskentelytilaa ja erikokoisia neuvottelutiloja.  Myös Helsingin toimistolla on CAVE-simulaatiostudio. Toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä 35 henkilöä, mutta laajennuksen myötä tiloihin mahtuisi jopa 45 työntekijää. 

Jyväskylä

UKI Arkkitehtien Jyväskylän toimipiste sijaitsee kaupungin keskeisimmällä paikalla, Kirkkopuiston laidalla. Toimisto sijaitsee 1960-luvulla valmistuneen, arkkitehti Raimo Halosen suunnitteleman, asuinkerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Nykyisen rakennuksen paikalla on aiemmin toiminut ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, Jyväskylän Lyseo, vuosina 1860–1882.

Vuodenaikojen mukaan vaihtuvan puistonäkymän lisäksi toimistomme ikkunoista näkyy muun muassa uusgotiikkaa edustava kaupunginkirkko sekä arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema kaupunginteatteri.

Verkkolaskutusosoite

UKI Arkkitehdit Oy: 1724165-2

verkkolaskuosoite: 003717241652
välittäjä: Maventa (003721291126)

Sertifikaatit ja tunnustukset

UKI Arkkitehdeille on myönnetty Alma talentin menestyjäluokitussertifikaatti vuodelta 2023 joka perustuu tilikausiin 2022/06-2023/05.

Menestyjät sertifikaatti 2023 UKI Arkkitehdit
UKI Arkkitehdit menestyjät sertifikaatti 2023
Luovutamme verta työajalla -sertifikaatin logo

Käytössämme on Veripalvelun työpaikkasertifikaatti, joka tarkoittaa, että meillä saa luovuttaa verta työajalla. Verenluovutus on konkreettinen tapa auttaa potilaita ja osoittaa
yhteiskuntavastuuta.