Merja Helander

Johtava Sisustusarkkitehti, Helsinki

Olen monenlaisten suunnitteluprojektien ja -tehtävien rikastama sisustusarkkitehti ja muotoilija. Olen työurallani pitänyt erilaisten kohteiden suunnittelusta, koska niistä saatua kokemusta voi usein hyödyntää hyvin eri tyyppisissäkin projekteissa.

Aloitin UKI Arkkitehdeilla vuoden 2020 alussa ja vastuullani ovat toimitila-, kulttuuri- ja oppimisympäristöt.

Minusta on kiinnostavaa kohdata tilojen käyttäjiä ja perehtyä lähietäisyydeltä heidän toimintatapoihinsa ja tarpeisiinsa. Koen palkitsevana ideoida ja miettiä yhdessä käyttäjien kanssa, miten tilat tukisivat paremmin heidän toimintaansa. Viimeisin kouluttautumisjakso Laurean palvelumuotoilukoulutuksessa vuonna 2019 on tarjonnut hyviä työkaluja ja menetelmiä käyttäjälähtöiseen suunnitteluprosessiin ja yhdessä tekemisen tapoihin.

Pidän työstäni ja koen onnistuneeni, kun käyttäjät toimivat uusissa tiloissaan luontevasti ja kokevat ne omikseen. Löydän vastapainoa työkiireille erilaisista kulttuuririennoista ja luonnossa liikkumisesta. Erityisesti maastopyöräily pitkin metsäpolkuja on lempipuuhaani. Myös lemmikkikanin rapsuttelu toimii stressinpurkajana ja tuntuu ihanan rauhoittavalta.

Yhteystiedot
p. 050 5375 040
etunimi.sukunimi@ukiark.fi