As Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 24

Jyväskylä 2020 3 378,00 brm² Skanska Talonrakennus

Laadukasta asumista huippupalveluilla

As Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 24 on Skanska Talonrakennuksen rakentama taloyhtiö Avain Asunnoille. Taloyhtiö sijaitsee Jyväskylän Kankaalla. Rakennus, yhdessä muiden korttelin rakennusten kanssa, rajaa korttelin keskelle suojaisan ja viihtyisän tulevan keidasmaisen sisäpihan. Pihan vehreyttä tulee täydentämään lähellä sijaitseva Tourujoen rannan luonto.

Rakennus on kuusikerroksinen ja harjakattoinen kokonaisuus, jossa on puhtaaksimuurattu vaalea tiilijulkisivu. Tiilen rouheuden kontrastina julkisivua rytmittävät sisäänvedetyt lasitetut parvekkeet sekä tummemmalle tiilitaustalle sijoitetut isot ikkunat, jotka tuovat sisätiloihin runsaasti luonnonvaloa.

Taloyhtiöön tulee yhteensä 46 asuntoa, joista kuusi on yksiöitä, 19 kaksioita, 16 kolmioita, ja sekaan mahtuu myös talon lounaskulmassa sijaitsevat viisi hyvänkokoista neliötä. Aivan sisäänkäynnin edustalla on bussipysäkki, jolle toteutetaan taidetta Kankaan alueen taideprosenttiperiaatteen mukaan.

Kankaan alue on Jyväskylän merkittävin kaupunkikehityshanke, johon on tarkoitus sijoittaa vuoteen 2040 mennessä 5000 asukasta ja 2100 työpaikkaa. Kankaasta halutaan monipuolinen kaupunginosa, jonka suunnittelussa on panostettu erityisesti jalankulun ja pyöräilyn mahdollisuuksiin.