Hotelli Alma

Seinäjoki 2020 8 145,00 brm² Seinäjoen Ruukinportti Oy Tietomallihanke Täydennysrakennus osana valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä

Hotelli Alma sijaitsee Seinäjoen kaupungin sydämessä aivan matkakeskuksen ja radan vieressä. Hotellin Uusi torni on täydennysrakennus osana valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä, jonka muut osat ovat jugend-tyylinen päärakennus 1900- luvun alusta, hotellihuoneiksi peruskorjattu vanha vesitorni 1920-luvulta sekä tontille siirretty puurakenteinen Pollarin talo.

Alman Uusi torni, jonka pää-, arkkitehti- ja pihasuunnittelusta UKI Arkkitehdit vastasivat, valmistui vuonna 2020. Rakennuttajana toimi Seinäjoen Ruukinportti Oy ja urakoitsijana rakennusliike Peab Oy. Rakennus on betonirakenteinen, punatiili- ja osittain peltiverhoiltu rakennus, jonka selkeä muoto muodostaa rauhallisen taustan matalalle jugendin ajan päärakennukselle.

Torni on seitsemän kerrosta korkea ja pitää sisällään 46 modernia ja tunnelmallista hotellihuonetta, 2 ylimmän kerroksen sviittiä isoilla näköalaparvekkeilla ja kolme eri kokoista kokoustilaa sekä avarat aulatilat respoineen. Osa hotellihuoneista on saunallisia ja esteettömiä. Tornista on lasinen yhdyskäytävä päärakennukseen, jossa toimivat hotellin ravintolatilat keittiöineen.

Hotelli Alma UKI Arkkitehdit kuva vanhan tornin julkisivusta
Hotelli Alma UKI Arkkitehdit aulanäkymä