Jyväskylän Kangas 1 ja 2

Jyväskylä 2020 7 825,00 brm² Skanska Talonrakennus

asumista historiallisissa maisemissa

As Oy Jyväskylän Kangas 1 & 2 on Skanskan LähiTapiolalle rakentama 139 asunnon kokonaisuus. Asunnot jakaantuvat kahteen rakennukseen, jossa on toisessa kahdeksan ja toisessa kolme kerrosta. Asunnot ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita, mutta kerrostaloista löytyy myös kolmioita.

Kohde sijaitsee Jyväskylän Kankaan vanhan paperitehtaan alueella osoitteessa Pergamenttitori 3. Alueen teollista historiaa kunnioittaen rakennusten julkisivut on suunniteltu noudattamaan vanhan paperitehtaan punatiilistä julkisivua. Uudisrakennus yhdistyy vanhaan paperitehtaan julkisivuun, joka on haluttu säilyttää mahdollisimman alkuperäisenä. Uuden ja vanhan rakennuksen kohtauspistettä julkisivussa on haluttu korostaa, koska se kertoo rakennusten ja koko alueen historiasta.

Kankaan alue on Jyväskylän merkittävin kaupunkikehityshanke, johon on tarkoitus sijoittaa vuoteen 2040 mennessä 5000 asukasta ja 2100 työpaikkaa. Kankaasta halutaan monipuolinen kaupunginosa, jonka suunnittelussa on panostettu erityisesti jalankulun ja pyöräilyn mahdollisuuksiin.