Limingan Kyyhky

Liminka 2016 2 000,00 brm² Temotek Oy

Vehreä kortteli

Kerrostalo on osa kolmen rakennuksen kokonaisuutta

Limingan keskustassa sijaitseva viisikerroksinen As Oy Limingan Kyyhky muodostaa vehreän korttelikokonaisuuden viereiseen kunnantaloon saneeratun palvelutalon ja 2000-luvulla rakennetun liikerakennuksen kanssa.Rakennuksessa on 27 valoisaa ja avaraa asuntoa, jotka on suunniteltu sekä lapsi-perheille että senioreille. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä reiluihin kolmioihin. Parvekkeet ovat suuria, lasitettuja oleskelutilojen jatkeita. Ylimmän kerroksen asunnoista on syksyisin ja talvisin merinäköala. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat liikehuoneistot.

Rakennuksen ulkoarkkitehtuuri jatkaa viereisen liikerakennuksen linjaa: loiva pulpetti-katto, valkoiset rapatut päädyt ja punaiset puhtaaksi muuratut julkisivut kadun ja pihan suuntaan. Kadun puoleista sisäänkäyntiä hallitsee koko rakennuksen korkuinen lasiseinä, josta sisäpuolen portaikko avautuu komeasti erityisesti iltavalaistuksessa.

Kadun puolella toteutuu keskustan asemakaavan mukainen ajatus punaisesta matosta – punaisella betonikiveyksellä päällystetystä ja katetusta yleisestä jalankulkuväylästä.