Teknologiakeskus Navitas 2

Varkaus 2008 liike- ja toimitilat

Teknologiakeskus Navitas sijaitsee Varkaudessa, Saimaan vesistön rannalla. Varkauden Taitotalo Oy ja Keski-Savon Teollisuuskylä Oy tarjoavat toimitilat 600 työntekijälle yli 50 yrityksessä. UKI Arkkitehdit Oy on laatinut Navitas 2:n toimistorakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnitelmat.

Navitas 2:n pääkäyttäjä on Andritz Oy. Muissa tiloissa toimii Pohjois- Savon maistraatti sekä useita pienempiä yrityksiä. Koska rakennuksessa on useita eri käyttäjiä, se on suunniteltu muuntelukelpoiseksi siten, että tiloja voidaan joustavasti jakaa erikokoisiin vuokrattaviin yksiköihin.

Poikittaisten toimistomassojen pohjaratkaisuksi on valittu kaksikäytäväjärjestelmä. Työhuoneet sekä pienet neuvottelu- ja taukotilat sijaitsevat ikkunallisilla ulkoseinillä. Aputilat, wc:t ja varastot on sijoitettu rungon keskelle. Suuret yhteiskäytössä olevat neuotteluhuoneet on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Rakennuksen sisätiloissa on käytetty tehosteväreinä sinistä, punaista, oranssia ja okraa. Kolmea toimistomassaa yhdistävät ”blokit” on maalattu vertikaalisesti samalla tehostevärillä, mikä auttaa orientoitumaan rakennuksessa liikuttaessa.