Rennon juhlallinen tunnelma UKI Jyväskylän avajaisissa: “Entistä vahvempi toimisto palvelee Keski-Suomessa laaja-alaisesti ja monipuolisesti.”

UKI Arkkitehdit Oy osti Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy:n syksyllä 2022. Fuusioon liittyvän työlistan tultua valmiiksi ja toimiston länsisiiven remontin valmistuttua oli aika nostaa malja yhdistyneen UKIn ja LPV:n avajaisissa. Maaliskuussa pidettiin uuden toimiston avajaiset ja juhlistettiin yhdistymistä pianomusiikin, cocktailien ja vapaan seurustelun merkeissä.

UKI Arkkitehdit, Jyväskylän toimiston avajaiset

“Isot kokonaisuudet on nyt hoidettu kuntoon”, kertoo UKI Arkkitehtien Jyväskylän yksikönvetäjä Mika Kurth.

“Veikkaan, että asiakkaat eivät ole välttämättä huomanneet paljon mitään. Toivottavasti asiakkaasta tuntuu siltä, että hei, tämähän toimii vähintään yhtä hyvin kuin aikaisemmin.”

Mika Kurth, UKI Arkkitehdit

UKIn ja LPV:n tarkka fuusiosuunnitelma oli pitkä lista asioita aina tuntikirjauksista laskutuksen yhdistämiseen ja HR-järjestelmään. Avajaisten osalta Kurthia jännitti enemmän se, ehditäänkö toimiston ikkunoihin saada uudet logot ja taulut ripustaa seinille.

Avajaisiin Gummeruksenkadulle oli kutsuttuna niin UKIn kuin LPV:n tilaajia, rakennuttajia, rakennuttajakonsultteja ja muita yhteistyökumppaneita. Tilaisuudessa kuultiin elävää musiikkia ja nautittiin cocktaileja. Juhlapuheenvuoron yhteydessä kerrottiin vielä tarkemmin yhdistymisestä ja loppuillasta käytiin rentoa keskustelua alan näkymistä ja ajankohtaisista asioista tutustuen uusiin ihmisiin.

Kumppanit ja asiakkaat ovat ottaneet UKI:n ja LPV:n yhdistymisen pelkästään positiivisesti vastaan. Fuusion tuoma synergiaetu näkyy asiakkaille ja yhteistyökumppaneille ennen kaikkea resursoinnin helpottumisena: on enemmän tekijöitä, joille antaa tiettyjä tehtäviä.

Jyväskylän toimipisteen yhteiselo onkin lähtenyt rullaamaan hyvin. Yhdessä on työskennelty nyt noin puoli vuotta, ja ihmiset alkavat oppia toistensa vahvuuksia ja erityisosaamisalueita. Toimistot ovat kehittymässä yhtenäiseksi tiimiksi, jossa sitoutuneet ammattilaiset haluavat työskennellä yhdessä.

Tällä hetkellä Jyväskylän UKIlla työstetään pääosin jo käynnissä olleita hankkeita. Osa kohteista on saatu urakkalaskentaan ja työmaavaiheet ovat käynnistyneet. Uusia hankkeita on tarjottu useita ja valintapäätöksiä odotellaan.

Jyväskylän hankkeiden, kuten Cygnaeuksen koulun, Lohikosken päiväkodin, Harjun stadionin, Teatterin peruskorjauksen ja Haukkamäen päiväkodin lisäksi käynnissä on projekteja muualta Suomesta, kuten Sotkamon lukio, EPEC:in tuotanto- ja toimistotilat Seinäjoella ja Ähtärin kampus sekä Otson yhtenäiskoulu.

Kurth uskoo, että jatkossa UKI on entistä vahvempi ja kokeneempi arkkitehtitoimisto,  joka pystyy tarjoamaan alan palveluja Keski-Suomessa laaja-alaisesti ja monipuolisemmin.

“Koulu- ja päiväkotisuunnittelu on yksi meidän vahvimmista osaamisalueista. Sitä on tehty parikymmentä vuotta. Saneeraussuunnittelu on toinen, jossa meillä on vahva historia. Sitä voidaan jatkossakin kehittää vielä enemmän palveluksi, kuten liike- ja toimitilarakentamista. Ja vielä on iso alue, terveysala, jossa meillä on jo paljon jalansijaa. Sen palvelun kehittäminen täällä Keski-Suomen alueella on kiinnostavaa”, Kurth visioi.

UKI Arkkitehtien palveleva toiminta-ajatus onkin olla mukana hankkeissa heti suunnitteluvaiheessa, suorastaan lähtökuopissa, kun syntyy tarve rakentaa jotakin uutta.

“Avajaisissa ja vielä sen jälkeenkin saimme kuulla, että UKI on erottautunut positiivisesti tässä Jyväskylän alueella. Siinähän meidän työ puhuu puolestaan. Että jos on tehnyt työnsä hyvin, niin kyllä täällä sana leviää hyvin helposti”, Mika Kurth iloitsee.