UKI Arkkitehdit osti Lapin suurimman arkkitehtitoimiston

Rovaniemeläisen Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisen hankkinut UKI Arkkitehdit vahvistuu merkittävästi pohjoisessa. ”Uskomme Lapin elinvoimaan ja haluamme mukaan alueen kehitykseen esimerkiksi matkailupalvelujen hankkeisiin”, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

SOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSTILAISUUDESSA KOHOTETTIIN MALJAT 22.2.2024

UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy ovat solmineet yrityskaupan, jossa Rovaniemellä toimivan Voutilaisen liiketoiminta siirtyy UKI Arkkitehtien omistukseen. 

UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen ja Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisen perustaja, omistaja ja yrittäjä Hannu Voutilainen ovat molemmat vakuuttuneita kaupan tuomista eduista niin asiakkaille, työntekijöille kuin alueen kehityksellekin.

”Olemme yhdessä sitoutuneet kehittämään Rovaniemen toimistoa ja myös kasvattamaan sitä paikallisesti entistä vahvemmaksi toimijaksi, joka voi hyödyntää koko UKI Arkkitehtien resursseja. Elinvoimainen Lappi kehittyy, ja me haluamme olla siinä mukana”, sanoo Mikko Heikkinen.

”Keskustelujen aikana huomasimme, että ajatuksemme kohtasivat niin arvoissa kuin työntekemisen motiiveissa ja tärkeäksi koetuissa periaatteissa. Haluamme suunnitella kunnianhimoisesti aina asiakasta kuunnellen ja kunnioittaen. Lisäksi meillä on samanlainen näkemys työntekijöistä yrityksen ykkösvoimavarana”, sanoo Hannu Voutilainen.

Mukaan Lapin kasvuun

Mikko Heikkinen kertoo, että UKI Arkkitehdit on jo pitkään tunnistanut Lapin potentiaalin ja alueen kasvavan kysynnän arkkitehtuuripalveluille erityisesti taas kasvu-uralla olevan matkailun vauhdittamana. UKI Arkkitehtien viimeisin iso suunnittelukohde Lapissa on Rovaniemen lentoaseman laajennus. UKI toimi myös Ivalon lentoaseman terminaalilaajennuksen suunnittelijana.

”Lapin uniikki ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia toteuttaa ainutlaatuisia hankkeita, jotka vastaavat sekä paikallisten että kansainvälisten asiakkaiden tarpeita. Kun matkailijamäärät kasvavat, se lisää myös uutta infraa ja merkittävien suunnitteluprojektien määrää”, Heikkinen ja Voutilainen toteavat.

”Moneen kertaan palkitulle lappilaisen matkailun huippuyritys Luxury Actionille olemme suunnitelleet projekteja jo kahdeksan vuoden ajan”, täydentää Voutilainen.

Rovaniemeläisellä Hannu Voutilaisella on takanaan 30 vuoden yrittäjyys, josta ensimmäisen vuosikymmenen hän työskenteli yksin. Sen jälkeen Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen on kehittynyt Lapin suurimmaksi arkkitehtitoimistoksi. 

”Meillä on koossa innostunut ja hyvä työporukka, joka odottaa positiivisella mielellä UKIn kaltaisen monialaisen ja dynaamisen toimiston mukanaan tuomia mahdollisuuksia ja uutta osaamista. Nyt saamme niin vankat hartiat, että voimme vastata mihin tahansa hankkeeseen tulevaisuudessa”, Voutilainen sanoo.

Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisella on ajankohtaisia projekteja Espoossa, Lahdessa ja Porvoossa, mutta erityisen vahva toimija se on kotikentällään pohjoisessa. 

Tuoreita hankkeita ovat esimerkiksi Saamelaisalueen koulutuskeskuksen (SAKK) pääkoulurakennuksen peruskorjaus ja uusi Paja-rakennus sekä Saariselän Kauppakeskus Kuukkeli. 

Toimistoa työllistävät parhaillaan myös Rovaniemen maineikkaat arvokohteet.

”Alvar Aallon suunnittelemassa pääkirjastossa saneraussuunnittelu on käynnissä, samoin Juhani Pallasmaan suunnittelemassa taidemuseossa. Olemme mukana myös Arktikumin perusnäyttelyn uusimisessa”, Hannu Voutilainen listaa. 

Tuttua palvelua uudella osaamisella

Yrityskaupan myötä Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisen henkilöstö jatkaa työskentelyään osana UKI Arkkitehtien tiimiä, ja tavoitteena on varmistaa kaikkien osapuolten saumaton siirtyminen uuteen organisaatioon. Samat yhteyshenkilöt ja suunnittelijat jatkavat Voutilaisen hankkeissa. Myös Hannu Voutilainen jatkaa UKI Arkkitehtien palveluksessa. Asiakkaan suuntaan toiminta jatkuu ennallaan, mutta uusien resurssien myötä entistä vahvempana.

UKI Arkkitehdit on työntekijöidensä omistama suomalainen yhtiö, jonka taustalla on yli 60 vuoden historia ja osaaminen. Nyt tehty yrityskauppa vahvistaa UKI Arkkitehtien asemaa yhtenä Suomen johtavista arkkitehtitoimistoista, joka työllistää noin 120 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä.

”Haluamme toimia pitkäjänteisesti ja olemme sitoutuneet varmistamaan, että sekä työntekijämme että asiakkaamme kokevat tämän muutoksen mahdollisuutena. Haluamme yhdistää Voutilaisen perinnön UKI Arkkitehtien asiantuntemukseen, luotettavuuteen ja kykyyn tehdä kestävää ja laadukasta suunnittelua”, Heikkinen lisää.

”Tunsimme UKIn arvojohdettuna yrityksenä, ja olemme joskus olleet samoissa kisoissa kamppailemassa projekteista. Arvostan sitä, että UKI on yksityisomisteinen toimisto jo kolmannessa polvessa. Uki, Matti ja Mikko Heikkisen tarina on minulle iso asia. Se kuvastaa perheen voimaa ja perheyhteisön merkitystä. Uskon, että saamme tuotua UKIn hengen tänne Rovaniemelle”, sanoo Hannu Voutilainen.

MATTI HEIKKINEN, HANNU VOUTILAINEN JA MIKKO HEIKKINEN YHDESSÄ ARKKITEHTISUUNNITTELU VOUTILAISEN HENKILÖSTÖN KANSSA