Tuusulan kasarmit kodeiksi

UKI Arkkitehdit Oy on saanut kutsun kansainväliseen suunnittelukilpailuun, jonka tavoitteena on luoda korkeatasoinen maankäytön yleissuunnitelma Tuusulan varuskunta-alueelle. Työn laajuudesta kertoo alueen koko: vanha 270 hehtaarin varuskunta-alue sovitetaan
10 000–15 000 asukkaan tarpeisiin.

Uki Arkkitehdit Oy osallistuu kilpaan osana hollantilais-suomalaista arkkitehtiryhmää, jonka muut jäsenet ovat Studio Leon Thier, Döll-Atelier voor Bouwkunst ja Buro Sant en Co.
– Tämä on valtava ja mielenkiintoinen hanke. Alue on suuri, ja se sijaitsee keskellä asutusta aivan Helsingin naapurissa, kertoo asuntosuunnittelun johtava arkkitehti Kimmo Mansisto UKI Arkkitehdit Oy:stä.
– Kutsu on hieno mahdollisuus päästä esittelemään ryhmämme osaamista laajemmalla alueella.

Mansiston mukaan kilpailu käydään erittäin kovassa seurassa. Muut kilpailuun kutsutut toimistot ovat Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, Teknillisen korkeakoulun harjoitustöiden voittajaryhmä Avaus vahvistuksenaan arkkitehti Veikko Mäkipaja, suomalais-ruotsalainen Arkkitehtitoimisto A-Konsulttien ja Brunnberg&Forshed arkitektkontorin muodostama ryhmä, niin ikään yhdessä FCG Suunnittelukeskus Oy ja Djurgårdstaden arkitekter sekä ruotsalainen SWECO FENS Architects.

Yleissuunnitelmassa tulee huomioida myös varuskunta-alueen täydennysrakennustarpeet sekä tehdä säilytettäville ja suojeltaville rakennuksille käyttösuunnitelma.

Lisätietoja: johtava arkkitehti Kimmo Mansisto,
p. 050 536 5120