UKI Arkkitehdit rekrytoi Helsinkiin ja Ouluun

UKI Arkkitehdit on vastikään palkannut kuusi uutta tekijää Helsinkiin ja Ouluun. Arkkitehti Kimmo Turpeenniemi sanoo rekrytointien jatkuvan.

”Nyt haemme etenkin Revitin hallitsevia suunnittelijoita. Mieluiten opinnoistaan valmistuneita, jotka ovat jo kartuttaneet työkokemusta”, määrittelee Kimmo.

Korona on koetellut suomalaisia yrityksiä vaihtelevasti. UKI Arkkitehtien työtilanne on säilynyt poikkeustilanteessakin hyvänä ja kasvu jatkuu. Tuoreiden rekrytointien jälkeen toimisto työllistää noin 80 suunnittelun ammattilaista, mikä vankistaa UKIn asemaa suurten suomalaisten toimistojen joukossa.

”Arkkitehtipiirit ovat lopulta aika pienet, ja Oulussa kaikki tuntevat toisensa ja meidän tapamme tehdä suunnittelua. Myös Helsingissä UKIn tunnettuus on alan kuvioissa kasvanut huomattavan nopeasti. UKIlla on vetovoimaa sielläkin.”

UKI Arkkitehdit on alan merkittävä toimija, jonka suuruus merkitsee vakautta, mutta ei kulttuurin jäykkyyttä.

”Meillä tekeminen perustuu ryhmätyöhön. Yhdessä mietitään ja haetaan ratkaisuja. Tiimeissä kuunnellaan kaikkien mielipiteitä”, tietää Kimmo pitkän linjan ukilaisena.

UKIlla kaikkiin töihin suhtaudutaan kunnianhimoisesti ja yhteistyön arkkitehtuuri on UKI Arkkitehtien voittava vahvuus. Helsinkiin ja Ouluun on avoinna useampia paikkoja, jotka täytetään heti sopivien suunnittelijoiden löydyttyä.

”Vuodenvaihteessa Helsingissä käynnistyy isoja hankkeita, tekijöitä tarvitaan niin sairaalasuunnitteluun kuin muutenkin. Meillä voit vaikuttaa tekemiseesi ja tehdä omannäköistä arkkitehtuuria. Projektit etenevät vauhdilla, joten täysiaikaiseen työskentelyyn pystyvät ovat nyt etusijalla.”

UKI Arkkitehdeilla vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Persoonallisuus on sallittua. Toimistossa toisiltaan oppivat tuoreet talentit ja erittäin kokeneet huippuosaajat.

UKIlta myös eläköityy väkeä, mikä kertoo, että toimiston ilmapiirissä viihdytään ja tehdään pitkiä uria. Kokonaisuus on hyvin monipuolinen niin tekijöiden kuin töiden suhteen.

Kimmo Turpeenniemi