UKI ja Laatio yhteen

UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Laatio Oy ovat solmineet aiesopimuksen yrityskaupasta. Kaupassa UKI Arkkitehdit Oy ostaa Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n osakekannan. 

”Historiassa olemme olleet kilpailijoita, koviakin sellaisia. Nyt pitkäaikaiset tunnetut toimijat alkavat vetää yhtä köyttä”, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”Olemme tehneet yhteistyötä reilut 2 vuotta Suomessa ja ulkomaan projekteissa. On tultu hyvin toimeen, ja niin syntyi halu yhteistyön syventämiseen”, hän jatkaa.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit Oy:n varatoimitusjohtaja Ulla Passoja, Laation arkkitehdit ja osakkaat Meri Ruuskanen, Hanna Kangas, Jukka Laaksonen ja UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.
Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit Oy:n varatoimitusjohtaja Ulla Passoja, Laation hallituksen puheenjohtaja Meri Ruuskanen, Laation osakkaat ja arkkitehdit Hanna Kangas ja Jukka Laaksonen sekä UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

Tutut yhteyshenkilöt ja suunnittelijat säilyvät

Arkkitehtitoimisto Laation toimitusjohtaja Weikko Kotila sanoo, että yrityksen tulevaisuutta oli mietitty omistajien kesken jo jonkin aikaa. Mikko Heikkisen aloitteen jälkeen neuvottelut etenivät luontevasti ja positiivisessa hengessä.

UKI on meille sopiva yhteistyökumppani, oululainen vakaa ja perinteinen toimija. Olemme loppujen lopuksi aika samankaltaisia yrityksiä, joilla on yhteneväisyyksiä historiassa. Näemme yhdistymisessä paljon mahdollisuuksia

Weikko Kotila, toimitusjohtaja, Arkkitehtitoimisto Laatio Oy

Heikkinen ja Kotila korostavat asiakkaan näkökulmaa ja tutun, laadukkaan palvelun jatkuvuutta. 

”Yhteyshenkilöt ja suunnittelijat säilyvät niin UKIn kuin Laation hankkeissa ennallaan. Jatkossa voimme palvella asiakkaita paremmin ja tarjota monipuolisemman kokonaisuuden: maankäyttö, kaavoitus, kaupunkisuunnittelu, asuntosuunnittelu, liike- ja toimitilasuunnittelu, peruskorjaus ja restaurointi”, he sanovat.

Yhdistyminen vastaa markkinan muutokseen

UKI Arkkitehdit on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ja se työllistää kaupan jälkeen yli 90 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Laation henkilöstö jatkaa yhtiössä vanhoina työntekijöinä.

UKIn menestystä ovat vauhdittaneet monipuoliset kohteet kuten koulusuunnittelu sekä suuret sairaalahankkeet OYS, Tays sekä Laakson sairaala Helsingissä ja Meilahden kampuksen yhteyteen rakennettava uusi Tammisairaala.

Mikko Heikkisen mukaan julkisessa hankinnassa olevissa isoissa hankkeissa referenssivaatimukset täyttyvät vain suurimmilla suunnittelutoimistoilla. Yrityskauppa onkin UKIn keino lujittaa paikkaansa Suomen johtavien toimistojen joukossa.

”Ala keskittyy, ja keskisuurillakin arkkitehtitoimistoilla palvelujen myynti on hankaloitunut. Jotta toimisto voi tarjota isoja ja merkittäviä hankkeita, se tarvitsee runsaasti resursseja ja referenssejä lyhyeltä aikaväliltä. Me aiomme jatkossakin kuulua tähän joukkoon”, sanoo Heikkinen.

Heikkisen ja Kotilan mukaan molempien pitkäikäisten toimistojen ytimessä ovat kyvykkyys, asiantuntemus, luotettavuus ja laatu. 

”Voimme tuottaa uudentyyppisiä palveluja, joita ei perinteisesti osata arkkitehtitoimistolta odottaa. Monipuolisuutta maankäytöstä designiin ja sisustussuunnitteluun asti. Yhdessä olemme vahvempia myös ulkomaanprojekteissa”, sanovat Heikkinen ja Kotila.