Uki Lahtinen siirtyi UKI Arkkitehdeille

Uki Lahtinen

Kokenut asemakaava-arkkitehti Uki Lahtinen tuo kaavoituksen ja maankäytön osaamista UKI Arkkitehdeille. Tuore ukilainen merkitsee monipuolisempaa palvelua nykyisille ja tuleville asiakkaille, lupaa toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”Lahtisen Uki on palvelujamme täydentävä palanen, josta olen haaveillut vuosia. Hän on kaavoituksen ja maankäytön kokenut osaaja, jolla on hyvät suhteet ja verkostot. Myös arvot kohtasivat keskusteluissa: haluamme edistää samoja asioita”, iloitsee UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”Eikä etunimikään yhtään hullumpi ole”, hän täydentää.

Uki Lahtinen sijoittuu UKI Arkkitehdeillä Asuminen ja maankäyttö -tiimiin Sampo Ojalan pariksi. Luvassa on töitä toimiston nykyisissä ja potentiaalisissa asiakkuuksissa koko Suomessa. Edelliset 18 vuotta Lahtinen on työskennellyt Oulun kaupungilla kaava-arkkitehtina.

”Viimeiset viisi vuotta ehdin olla tiiminvetäjänä ja esimiehenä. Kaipasin hieman uusia tuulia ja erilaista tekemistä”, Lahtinen kommentoi päätöksestään siirtyä UKI Arkkitehtien palvelukseen.

UKI Arkkitehdit puhuu yhteistyön arkkitehtuurista ja yhdessä tekemisen voimasta, joilla saavutetaan luovat ja toimivat ratkaisut. Se käy yksiin Uki Lahtisen ajattelun kanssa.

”Uskon keskusteluun ja yhteistyöhön toiminnan johtotähtenä. Parasta lopputulosta ei saavuteta sanelemalla vaan yhdessä tekemällä asiakkaiden ja kumppanien kanssa.”

”Kuntapuolen ja maankäytön rakennusprojektit ovat usein todella pitkiä ja vaativat monenlaista yhteistyötä. Silloin hyvistä kontakteista on apua. Samoin tarvitaan kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen, mikä ainakin entisen esimiehen mukaan on vahvuuteni”, Lahtinen lisää.

Mikko Heikkinen sanoo UKI Arkkitehtien tunnistaneen jo aiemmin tarpeen päästä lähemmäksi päätöksentekoa sekä omistuksiaan kehittäviä maan- ja kiinteistönomistajia. Sittemmin toimisto on edennyt tavoitteessaan ja menestynyt esimerkiksi aluesuunnittelukilpailuissa.

Me olemme jo kasvattaneet uskottavuutta maankäytön alueella, ja nyt Uki Lahtisen kaavoitukseen liittyvällä osaamisella saatiin juuri oikea lisä siihen päälle.

Mikko Heikkinen, toimitusjohtaja UKI Arkkitehdit

Kokonaan uuteen maailmaan Uki Lahtinen ei UKI Arkkitehdeillä astu. Ennen virkamiesuraa hän ehti työskennellä useissa arkkitehtitoimistoissa Oulussa ja Oslossa.

”Kaava-arkkitehdin työ on mielenkiintoista, mutta tämä on hieman erilaista. Nyt fiilis on äärimmäisen utelias ja innostunut”, Lahtinen päättää.

Artikkeli on UKI Arkkitehtien uutiskirjeen sisältöä, mikäli haluat liittyä tilaajaksi voit tehdä sen tästä: