Esimerkillinen rakennuskohde Pro Nemus

UKI Arkkitehtien suunnittelema Metsä Groupin Pro Nemus -vierailukeskus palkittiin Jyväskylän Rakennusmessujen yhteydessä vuoden 2018 Esimerkillisenä rakennuskohteena. Palkinnon myönsi Keski-Suomen Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit K-S RIA ry. Yhdistys nostaa vuosittain Jyväskylän Rakennusmessujen yhteydessä julkisuuteen rakentamisen laadultaan hyviä ja esimerkillisiä kohteita.

Vuoden 2018 esimerkillisen rakennuskohteen valintaa päätettäessä painotettiin ekologisia arvoja. Lisäksi huomion arvoista oli, että Pro Nemuksen uniikki tilataideteos on valittu muotoilualan opiskelijoille suunnatun installaatiokilpailun tuloksena ja tehtävänantona oli käyttää tilaajan jo valmistamia tuotteita.  K-S RIA ry halusi tuoda samalla esille, miten merkittävässä roolissa on taiteen yhdistäminen osaksi rakennusta.

Tämän palkinnon lisäksi Pro Nemus ylsi kolmannelle sijalle Puuinfon vuoden 2018 puupalkintokilpailun yleisöäänestyksessä. Pro Nemus on mukana myös Grafian Vuoden huiput-kilpailun Muotoilu-kategoriassa shortlistalla MKTG Finlandin suunnitteleman näyttelyn ansiosta. UKI Arkkitehtien käsialaa oleva rakennuksen arkkitehtuuri on myös merkittävä osa näyttelyä: esimerkki siitä, millaista tunnelmaa ja tilaa teollisilla puutuotteilla saadaan luotua.

Valokuvat: Ilpo Okkonen