Kuusikymmentä vuotta täyteen

Vuosi 2018 on UKI Arkkitehdit Oy:lle merkkivuosi, sillä yritys täyttää kuusikymmentä vuotta. Tarkka syntymäpäivä oli heti vuoden ensimmäisenä päivänä. UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen arvioi tyytyväisenä, että toimiston jo varsin pitkä työrupeama kertoo sen saavuttamasta luottamuksesta asiakkaiden keskuudessa ja työn korkeasta laadusta.

UKI Arkkitehdit perusti aikanaan Uki Heikkinen, jonka työtä toimiston johdossa jatkoi hänen poikansa Matti Heikkinen. Nyt on puolestaan tämän pojan Mikon vuoro vetää yritystä.

”Tuntuu hyvältä, että yrityksellä on tällaiset vankat juuret”, hän toteaa.

Tuleviin vuosiin toimitusjohtaja suhtautuu luottavaisesti. Hän uskoo UKI Arkkitehtien toiminnan jatkuvan edelleen vakaana ja kasvavan hallitusti. Heikkinen arvioi, että yrityksen kaikki suunnitteluryhmät toimivat sellaisilla markkinoilla, jotka tarjoavat erinomaisia kasvumahdollisuuksia.

Päättyneeseen vuoteen 2017 Mikko Heikkinen on varsin tyytyväinen. Muutaman tapahtuman vuoden varrelta hän haluaa erikseen mainita.

Yrityskauppa ja
laajempi osakaspohja

Yksi näistä on kevättalvella toteutettu yrityskauppa, jonka myötä UKI Arkkitehdit hankki omistukseensa helsinkiläisen Arkkitehtitoimisto Arknova Oy:n osakekannan.

”Pystymme nyt palvelemaan asiakkaitamme pääkaupunkiseudulla entistä paremmin ja myös laajentamaan toimintaamme ja asiakaskuntaamme siellä. Haluamme olla entistä vahvemmin läsnä pk-seudun kasvavilla markkinoilla”, hän korostaa.

Toinen merkittävä tapahtuma oli UKI Arkkitehtien osakaspohjan laajentaminen. Yritys sai kesällä kuusi uutta osakasta, jotka kaikki ovat sen palveluksessa työskenteleviä arkkitehtejä. Nyt UKI Arkkitehdeillä on kaikkiaan yhdeksän osakasta. Sen pääomistaja on edelleen toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”Omistajajoukon kasvattamisella pyrimme varmistamaan yrityksen jatkuvuutta ja henkilöstön sitoutumista”, hän kuvailee.

Monista käynnissä olevista projekteista Heikkinen mainitsee Tulevaisuuden sairaala Oys 2030 -ohjelman, joka uudistaa Oulun yliopistosairaalan jokseenkin kokonaan. UKI Arkkitehdit on mukana ohjelma-allianssimallilla toteutettavassa jättihankkeessa yhtenä osapuolena.

UKI Arkkitehdit on alallaan yksi Suomen suurimmista yrityksistä. Sen palveluksessa on noin viisikymmentä ihmistä