Ähtärin kampus

Ähtäri 2024 7 236,00 brm² Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU Tietomallihanke Terve talo

Ähtärin uusi kampus yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle luonnonkauniille Tuomarniemen alueelle. Alue on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä ja uudisrakennusten lähtökohtana on kunnioittaa alueen olemassa olevaa suojeltua rakennuskantaa ja pihapiiriä suojeltuine puustoalueineen.

Uusi kampus muodostuu neljästä lohkosta ja niitä yhdistävistä aulatiloista, jotka mahdollistavat luontaisia kohtaamisia arjessa ja edesauttavat yhteisöllisyyden syntymistä. Rakennuskokonaisuuden jaottelu pienempiin osiin sopeuttaa myös rakennuksen mittakaavaa historialliseen ja arvokkaaseen ympäristöön luontevasti soveltuvaksi. Kampus käsittää monipuolisen kattauksen vaihtoehtoja n. 450 opiskelijalle – metsäalan, kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan, ravintola ja catering-alan sekä lukion.

Materiaaleissa on kiinnitetty erityistä huomioita pitkäaikaiskestävyyteen ja huoltovapauteen ja lisäksi rehellisillä ja rouheilla materiaaleilla on haluttu korostaa rakennuksen pajamaista luonnetta – rakennukseen sijoittuu tiloja aina metsäkonehalleista sosiaali- ja terveyspuolen hoitoluokkiin. Materiaaleissa korostuvat niin ulko- kuin sisäpuolellakin lautamuottipintaiset umbrabetonipinnat, suomalainen havupuu, lasi ja teräs.