As Oy Jyväskylän Järvikaisla ja As Oy Jyväskylän Osmankäämi

Jyväskylä 2020 Rakennus-Kaseva Oy

Moderni koti järven rannassa

As Oy Jyväskylän Järvikaisla ja As Oy Jyväskylän Osmankäämi ovat Rakennus-Kaseva Oy:n Jyväskylän Tikarannan alueelle rakentamat kaksi taloyhtiötä. Tikanranta on palveluiltaan monipuolinen alue, jossa luonto ja vesistöt ovat lähellä. Alueelta on keskustaan noin kolmen kilometrin matka ja sinne on sujuvat liikenneyhteydet. Lähellä sijaitsevat myös Keljon kauppakeskukset, joihin on kävelymatka. Luonnon helmaan pääsee esimerkiksi Sippulanniemen ulkoilureitistölle ja naapurissa ovat myös järvenranta ja venesatama.

Taloyhtiöiden tontit ovat järvelle päin laskevia rinnetontteja, ja talot on sijoiteltu niille siten, että pääjulkisivut ovat rannan suuntaisesti. Pääjulkisivun hulppeat lasitetut parvekkeet aukeavat kaakkoon ja järvelle päin. Pihalla viherkattoiset autokatokset toimivat viihtyisinä viherelementteinä ja maastoutuvat hyvin vehreään ympäristöönsä.

Molemmat talot ovat nelikerroksisia harjakattoisia kerrostaloja, jotka ovat keskenään lähes identtisiä. Rakennuksissa on suurimmaksi osaksi ryhdikäs tumma pystylautajulkisivu. Kontrastina tummalle pinnalle julkisivuissa vuorottelevat monimuotoisesti sijoitellut ikkunat, parvekkeiden suuret lasipinnat ja niiden vaaleaksi maalattu sisusta.

Rakennuksissa on hyvin monipuolinen asuntojakauma. As Oy Järvikaislassa on 16 asuntoa ja As Oy Osmankäämissä on 14 asuntoa. Joukosta löytyy kaikkia asuntotyyppejä yksiöistä neliöihin, joista yksi voidaan tarpeen vaatiessa muuttaa myös viiden huoneen asunnoksi. Huoneistot ovat tilavia ja valoisia. Suuret lasitetut parvekkeet jatkavat olohuonetta ulkotilan puolelle.