As Oy Jyväskylän Kaarna

Jyväskylä 2021 858,00 brm² Elani-Rakennus Oy

ekologista asumista idyllisellä alueella

As Oy Jyväskylän Kaarna sijaitsee palvelurikkaalla ja monipuolisella Lohikosken Lahjaharjun alueella Jyväskylän keskustan kupeessa. Alueella on runsaasti palveluja päiväkodista ruokakauppaan ja lisäksi luonnon virkistysmahdollisuudet alkavat kirjaimellisesti takapihalta. Palokkajärven rantaan on kotoa kävelymatka ja bussiyhteys kulkee aivan tontin vierestä.


Rakennus sijaitsee kulmatontilla lähelle ajotietä niin, että rakennuksen taakse jää leveä ja suojaisa takapiha. Rakennus on kolmikerroksinen ja harjakattoinen, perinteikkään näköinen kerrostalo. Raikkaan keltainen puujulkisivu antaa alueen paraatipaikalla olevalle rakennukselle pirteää ilmettä ja toivottua kepeyttä.

Julkisivujen yksityiskohdat ovat tummanharmaita. Parvekkeet tuovat rakennuksen yleisilmeeseen kolmiuloitteisuutta, sillä ne ovat ovat rakennuksen kulmissa kulmissa sisäänvedettyjä ja rakennuksen keskellä ulkonevia.


Taloyhtiössä on 12 asuntoa, joista seitsemän on kaksioita ja viisi kolmioita. Asunnot on suunniteltu viihtyisiksi, ja neliöiltään tehokkaiksi. Jokaisessa asunnossa on lounaaseen aukeava lasitettu parveke tai terassi. Isot ikkunat tuovat myös runsaasti luonnonvaloa huoneistoihin, kolmioissa peräti kolmesta eri ilmansuunnasta.

Rakennus on ekologinen, sillä lämmitysmuotona toimii maalämpö ja pysäköintipaikalla on sähköautoille latauspistokkeet.