As Oy Jyväskylän Raina

Jyväskylä 2017 3 000,00 brm² Skanska Talonrakennus Oy

Uutta ja vanhaa

Modernit ratkaisut ja vanha henki lyövät kättä

Raina on ensimmäinen Kankaan vanhalle paperitehdasalueelle Jyväskylään noussut uusi rakennus. Kahdeksankerroksinen asuintalo sijaitsee historiallisen alueen ytimessä Piipputorilla, vanhan paperitehtaan läheisyydessä. Kangas on urbaani, kerrostumia täynnä oleva mielenkiintoinen asuinalue. Tourujoen vehreät rantamaisemat antavat sille oman viehättävän lisänsä.

Olemuksellaan Raina kunnioittaa ympäristönsä henkeä ja ilmettä. Rakennuksessa on Tourujoen ja Piipputorin suuntaan avautuvia, valoisia ja toimivia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Tila niissä on hyödynnetty tehokkaasti. Keittiöt liittyvät olohuoneisiin tehden kokonaisuudesta väljän ja valoisan. Näkymät ikkunoista ulos tuovat viihtyisyyttä ja avaruutta kompakteihin kaupunkikoteihin. Yläkerroksien asunnoista on hienot näkymät kaupungin suuntaan, porrashuoneesta taas tehtaan vanhalle piipulle.

Rakennuksena Raina on eheä ja kappalemainen. Parvekkeet ovat suorien julkisivu linjojen sisäpuolella. Julkisivun materiaalit kuten ruukintiili ja betoni jatkavat teollisuusalueelle tunnusomaista rouheaa rakentamisen tapaa. Rakennuksessa yhdistyvät alueen vanha henki ja modernit asumisen ratkaisut.

Katso myös Jyväskylän Piippuranta – arkkitehtuurikilpailun projekti