As Oy Jyväskylän Tampuuri

2017 Jyväskylä Alue- ja asuntosuunnittelu 41 asuntoa Kuvat: Skanska Kodit, Havainnekuvat: Skanska Kodit / Tietoa Finland Oy

Kerrostalo istuu rouheaan ympäristöönsä

Loft-henkisen asuinkerrostalo Tampuurin sijainti Jyväskylässä on erinomainen, Kankaan moni-ilmeisen vanhan tehdasalueen sydämessä. Hienosta ja rauhallisesta paikasta on vain lyhyt kävelymatka kaupungin keskustaan. Komea talo istuu jouhevasti ympäristöönsä – rakennussuojelulailla suojellun tehdasrakennuksen viereen ja vehreän Tourujokilaakson läheisyyteen.

Kuusikerroksisen Tampuurin arkkitehtuurissa on teollista, omaleimaista ja rouheaa ilmettä. Talon julkisivujen päämateriaali on käsintehdyn oloinen hiilenmusta tiili. Parvekkeet on sijoitettu pääosin osaksi yhtenäistä rakennusmassaa. Asunnoissa yhtenäiset olohuone-, ruokailu- ja keittiötilat luovat valoisuutta ja visuaalista väljyyttä. Kaikissa kodeissa on tyyliä, toimivuutta ja modernin asuintekniikan tarjoamia mukavuuksia. Kooltaan ne ovat yksiöistä kolmioihin. Rakennuksen ullakkokerroksessa on viihtyisä saunaosasto vilvoitteluparvekkeineen.

Kangas on Jyväskylän uusi inspiroiva kaupunginosa, jossa yhdistyvät entisajan tehdasmiljöön tunnelma ja urbaani asuminen.

Katso myös Jyväskylän Piippuranta – arkkitehtuurikilpailun projekti