As Oy Oulun Sepänahjo

Oulu 2020 3 915,00 brm² Peab Oy Kuivaketju 10

Mestarikorttelin ensimmäinen mestariteos

As Oy Oulun Sepänahjo sijaitsee suositulla Limingantullin alueella, joka sijoittuu Oulun ydinkeskustan eteläpuolelle. Rautatieasema, kävelykatu Rotuaari ja Kauppatori ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Toisaalta kaupunkiliikenteen bussipysäkki sijaitsee aivan yhtiön välittömässä läheisyydessä.

Aikanaan Sepänahjo on osa suojaisaa korttelikokonaisuutta, joka muodostuu neljästä kerostalosta. Korttelin sisäpihalle toteutetaan viihtyisät oleskelu- ja leikkialueet. Rauhallinen punatiilinen pinta täydentää Limingantullin nykyisten rakennusten ilmettä. Sisäpuolelta korttelin julkisivut ovat valoisaa vaaleaa tiilipintaa. Suurin osa autopysäköinnistä järjestetään Sepänahjon sisartalojen kanssa yhteisen pihakannen alle rakennettavaan pysäköintihalliin. Hallista on säältä suojassa oleva käynti talojen kaikkien neljän talon sisätiloihin.

Sisätilojen suunnittelua ovat ohjanneet pyrkimykset tehdä kodeista mahdollisimman toimivia ja avaria neliömäärät huomioiden. Asuntojakaumassa on monipuolisesti niin yksiöitä, kaksioita kuin kolmioitakin. Keittiötilat ovat nykyaikaisesti varustetut. Kookkaat ikkunat maksimoivat asuntojen luonnonvalon. Lasitetut parvekkeet tuovat asunnoille lisää oleskelutilaa.