Ballin juomapakkaustehdas

Mäntsälä 2012 teollisuus

Tyhjä teollisuushalli jalostui juomapakkaustehtaaksi

Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy valmistaa kevytmetallisia juomapakkauksia tehtaassaan Mäntsälän Nummisten kylässä. Tehdasrakennus pohjautuu vuonna 1974 valmistuneeseen teollisuushalliin. Nykyaikainen tuotantolaitos syntyi vuonna 2012, kun Ball – tuolloin vielä nimeltään Rexam BCE – peruskorjasi tyhjänä olleen hallin ja laajensi sitä.

Juomapakkaustehtaan toiminnallinen ydin on halliin sijoitettu tuotantolinjasto sekä vanha toimisto- ja hallinto-osa hallin kyljessä. Vanhat osat peruskorjattiin uuteen tuotantokäyttöön. Vanha tehdashalli oli myös merkittävä massoittelun lähtökohta. Tuotantoa tukevia laajennusosia liitettiin halliin prosessin kannalta oikeisiin kohtiin. Laajennusosiin tehtiin muun muassa kemikaalivarastoja, jätevedenpuhdistamo, purkutila saapuvalle tavaralle ja kylmä varastohalli lopputuotteille.

Pääosa tehtaan julkisivuverhoiluista on tehty pvdf-pinnoitetulla metallivärisellä teräspellillä. Vanhan rakennuksen uudistettujen julkisivujen ja uuden lopputuotevaraston pääväri on hopea. Muiden laajennusosien julkisivuissa pääväri on metalli-grafiitti. Tehosteväreinä on käytetty tummaa harmaata ja sinistä.