DAS Kirstinkoto

Rovaniemi 2022 3 670,00 brm² Temotek

DAS Kirstinkoto on Rovaniemen Rantavitikan kaupunginosassa sijaitseva betonirakenteinen, puuverhoiltu opiskelijakerrostalo, joka valmistui kesällä 2022. Rakentajana toimi Temotek Oy ja käyttäjänä Domus Arctica -säätiö. Seitsemän kerroksisessa kerrostalossa on opiskelijoille tarkoitettuja vuokra-asuntoja yhteensä 86 kpl, joista 7 kpl on kaksioita ja 79 kpl yksiöitä.

Harjakatolla sijaitsevia aurinkopaneeleja hyödynnetään rakennuksen energiankulutuksessa. DAS Kirstinkotoa voisi kutsua myös nimellä älytalo sillä rakennukseen on integroitu paljon älykästä talotekniikkaa. Erilaisten antureiden ja mittareiden avulla tuotetaan tarpeellista dataa rakennuksen käytöstä mm. tutkimuskäyttöön.

Asunnot ovat viihtyisiä, valoisia sekä moderneja. Jokaisessa huoneistossa on ranskalainen parveke, joka maksimoi asuntojen luonnonvalon määrän. Suurista ikkunoista avautuvat maisemat Rovaniemen kaupungin ylle. Julkisivun värikkäät ikkunat antavat rakennukselle leikkisää ilmettä. Talon keskelle sijoittuva porrashuone on ulkoseinän osalta kokonaan lasia. Luonnonvalo kulkee mukana porrashuoneen ovelta asunnon ovelle saakka. Pimeinä vuodenaikoina lasiseinän läpi kulkeva valo puolestaan valaisee ympäristöään.

Kompaktien opiskelija-asuntojen lisäksi talon maantaso- ja ullakko-kerroksessa on yhteiskäyttöisiä tiloja, jotka laajentavat asukkaiden arkiympäristöä ja toimivat yhteisenä kohtaamispaikkana. Yhteistiloissa sijaitsee esimerkiksi pesula- harraste- ja oleskelutiloja sekä yhteinen saunaosasto. Saunaosastolta opiskelijat voivat varata oman saunavuoronsa tai kylpeä yhteisillä lenkkisaunavuoroilla.