Fenderi kortteli

Oulu 2020 7 803,80 brm² Temotek Oy Kuivaketju 10

Kompaktia asumista toppilassa

As Oy Oulun Mallaskeisari ja As Oy Oulun Fenderi ovat Temotek Oy:n rakentamat asuinkerrostalot Oulun Toppilan alueella. Korttelissa on kolme kerrostaloa, joissa on kussakin neljä kerrosta. Talot sijaitsevat kulmatontilla myötäillen sitä rajaavia katuja.

Arkkitehtuuriltaan puhtaan neliskulmion muotoiset rakennukset rajaavat kulmatontin katuja yhtenäisenä julkisivuna. Ulkopuolelta kerrostalot ovat yhdistelmä vaaleaa tiiltä ja säännöllistä lasipintaa. Sisäpihan puolella julkisivuissa korostuvat lämpimän ruskean sävyt ja parvekkeiden lasikuoret. Keidasmainen pihapiiri rajautuu asuinrakennuksiin Koskelantiellä ja Satamatiellä sekä Mallastien auto- ja pyöräkatoksiin.

Taloyhtiössä on yhteensä 204 asuntoa, joista 136 sijaitsee As Oy Oulun Mallaskeisarissa ja 68 As Oy Oulun Fenderissä. Asunnot ovat tyypiltään tehokkaita pienasuntoja, ja niiden jatkeena toimivat ulkotilan rajapintana tilavat lasitetut parvekkeet. Talojen kellaritiloissa on yhteiset varastotilat sekä pääsy korttelin maanalaiseen autohalliin.