HUS Tammisairaala

Helsinki 2024 35 000,00 brm² HUS Kiinteistöt Oy Tietomallihanke

Meilahden sairaala-alueen viereen Paciuksenkadun ja Zaidankadun väliin rakennetaan uusi erityisesti silmäpotilaita palveleva Tammisairaala. Sairaalassa tulevat toimimaan kaikki silmäsairauksien osa-alueet, mutta suunnittelussa on varauduttu myös muiden erikoisairaanhoidon asiakkaiden hoitoon.

Rakennuksessa tulee toimimaan yli 200 polikliinistä vastaanottotilaa, 15 leikkaussalia, 12-paikkainen vuodeosasto sekä välinehuoltokeskus. K2 -kellarikerrokseen sijoittuu n. 100-paikkainen pysäköintilaitos, jonne ohjataan myös asiakkaiden saattoliikenne. K1-kellarikerrokseen rakennetaan tukipalvelun tiloja sekä lastausalue palvelemaan sairaalan huoltoliikennettä.

Tammisairaala sijoittuu haastavalle kiilamaiselle tontille Paciuksenkadun ja Zaidankadun väliin ja se täyttääkin lähes koko tontin. Maanalaiset kerrokset K1 ja K2 sekä 1. ja 2. kerros ovat yhtenäisiä ja kolmannesta kerroksesta ylöspäin rakennus kohoaa kolmena tornina, joita yhdistävät lasiset yhdyskäytävät. Haastavasta sijainnista johtuen myös katuverkon suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota, suunnittelua on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Rakennus valmistuu aikataulun mukaan 2024 ja toiminta alkaa 2025. UKI Arkkitehdit vastaa hankkeen arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta yhdessä Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:n kanssa.