Jyväskylän Palokunnanmäki

Jyväskylä 2014 alue- ja asuntosuunnittelu

Kaareva julkisivu ja yhteisöllinen sisäpiha

Jyväskylän vanhan keskuspaloaseman paikalle on noussut yhdeksän asuinkerrostalon kortteli. Se sijaitsee kaupunkirakenteessa merkittävällä paikalla, lähellä keskustan palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Korttelin E- ja F-talon kaarevat julkisivut tuovat rakennuskokonaisuudelle näyttävyyttä ja tunnistettavuutta. Asuinmukavuutta taas nostaa sisäpiha, joka kannustaa yhteisöllisyyteen ja asukastoimintaan. Vihreä sisäpiha sijoittuu korttelin kaksitasoisen maanalaisen pysäköinti hallin päälle.

Kerrostaloja ovat toteuttaneet tontille vaiheittain eri aikoina useat rakentajat. Talojen sovittaminen yhteen on tuonut oman haasteensa, joka on ratkaistu muun muassa kytkemällä ne toisiinsa kattorakenteilla.

Palokunnanmäen rakennukset rajaavat katutilan kaupunkimaiseksi, eheyttävät aluetta ja muodostavat kaupungin keskustan läntiseen osaan merkittävän rakennus kokonaisuuden. Rakennusten massoittelulla ja materiaaleilla on luotu hienovarainen ja omaleimainen ilme koko korttelialueelle. Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n rakennuttamat talot E ja F sisältävät pääosin ajanmukaisia ja tehokkaita yksiöitä ja kaksioita.