Kauppakeskus VALKEA

Oulu 2016 50 000,00 brm² Osuuskauppa Arina Tietomallihanke

Aina lämmin kesäkatu

Kauppakeskukseen syntyi kaupunkilaisten olohuone

Kauppakeskus Valkea on kahdesta korttelista ja niitä yhdistävästä katetusta julkisesta katutilasta muodostuva ainutlaatuinen kokonaisuus Oulun sydämessä. Kokonaisuus käsittää yli kuusikymmentä liikettä – muun muassa Sokos-tavaratalon.

Valkean rakentaminen on ollut keskeinen hanke Oulun keskustan kehittämisessä. Kauppakeskuksen ansiosta ydinkeskustan alue korostuu ja laajenee. Tämä vuorostaan mahdollistaa palveluiden kehittämisen useamman korttelin alueella. Valkean suunnittelun tavoitteena oli tarjota kaupunkilaisille toimivaa ja korkeatasoista arkkitehtuuria sekä luoda viihtyisä ja turvallinen paikka hoitaa askareita, viettää vapaa-aikaa ja tehdä ostoksia.

 

Aina lämmin ja ympäri vuorokauden avoin kesäkatu on olennaisen tärkeä osa Valkean kokonaisuutta. Se toimii myös talven pakkasissa viihtyisänä kaupunkilaisten olohuoneena ja kohtaamispaikkana. Tilassa voi järjestää konsertteja, näyttelyjä ja muita tilaisuuksia ympäri vuoden.As. Oy Oulun Pajarinkulma sijoittuu Valkean katolle seitsemään kerrokseen. Ylimmän kerroksen asunnot sijaitsevat katutasosta laskettuna kahdennessatoista kerroksessa.