Naakeli kortteli

Oulu 19 515,00 brm² Temotek Oy

Naakeli-kortteli on kuuden kerrostalon muodostama kortteli Oulun Toppilansalmessa. Meren välitön läheisyys ja upeat ulkoilumaisemat luovat sijaintinsa puolesta ainutlaatuiset puitteet korttelille. Laaja asuntotyyppien valikoima vastaa ihmisten tarpeita eri elämänvaiheissa. Korttelin neljä valkoiseksi rapattua taloa rajautuvat katuun ja ovat ilmeeltään urbaanimpia. 

Sisäpihan korkeamman mittakaavan kahdeksankerroksiset rakennukset luovat korttelille suojaisampaa tilaa ja mahdollistavat näkymät Toppilansalmen upeiden suistomaisemien sekä meren ylle.  Sisäpihan rakennukset luovat kortteliin eloa ja identiteettiä ollessaan tiilipintaisia sekä keskenään eri värisiä. 

Kadunvarteen rajoittuviin taloihin tulee sijoittumaan korttelin valmistuttua mm. korttelipesula sekä -kahvila, joka palvelee myös lähialueen asukkaita. Yhteiskäyttöiset tilat laajentavat asukkaiden tilaa arjessa luoden samalla luontevia kohtaamisia. 


Korttelin rakennukset ovat Temotek Oy rakentamia ja osaa taloja hallinnoi TA-yhtymä sekä Joo -kodit. Korttelin taloista neljä on valmistunut ja loput kaksi valmistuvat vuoden 2023 aikana.