OEBIO Laanilan voimalaitos

Oulu 2020 10 132,00 brm² Oulun energia Tietomallihanke 14 7630 brm³

Puhtaampaa energiaa huipputekniikalla

Oulun energian Laanilan voimalaitosyksikkö on moderni kaukolämpöä ja sähköä tuottava yksikkö. Kattilalaitos pystyy polttamaan erilaisia polttoainejakeita laajemmalla hajonnalla kuin edellisen sukupolven yksiköt.

Voimalaitos sijaitsee Laanilan teollisuuskylässä, jossa näkyy myös Alvar Aallon kädenjälki vanhoissa Typpi Oy:n aikaisissa tiilirakennuksissa. UKI Arkkitehdeilla aiemmin suunniteltu Ekovoimalaitos on uuden voimalan välittömässä läheisyydessä.

UKI Arkkitehdit oli mukana voimalaitoksen suunnittelussa jo hankkeen esisuunnitteluvaiheesta lähtien. Tämä oli hankkeen ja arkkitehtisuunnittelun etu, koska näin päästiin vaikuttamaan suunnitteluun budjettivarausten määrittelyvaiheessa.

Materiaalivalinnat ovat nykyajan teollisuusrakentamisen peruselementeistä valittuja. Hallitsevana ovat laajat metallielementtipinnat eri väreissä, sekä harkitusti käytetty voimakas poimupelti.

Pääporrashuoneen hissikuilun seinästä löytyy arkkitehti Timo Tyynismaan toteuttama näyttävä muraalitaideteos. Metso toivottaa työntekijät ja vierailijat tervetulleeksi laitokselle.