Rehaparkki

Rehaparkki Oy 11 295 m² Oulu 2012

Rehaparkki on Oulun Kontinkankaalla sijaitseva pysäköintilaitos. Alue tunnetaan sairaala-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen keskittymänä.

Pysäköintilaitos on täysin esteetön. Siinä on neljä maanpäällistä ja yksi maanalainen kerros. Pysäköintipaikkoja jatkuvaramppisessa laitoksessa on 355, joista 17 on invapaikkoja.

Pysäköintilaitoksen persoonallisessa ja näyttävässä julkisivussa on käytetty vinoon aseteltua rei’itettyä alumiinilevyä. Idea on saatu kippi-ikkunoista. Rehaparkkia voi hyvin kutsua Oulun hienoimmaksi parkkitaloksi. Samalla se on erittäin käytännöllinen. Rakennuksen toiminnallinen ajatus on selkeä ja johdonmukainen.

Rakennus, sen pääsisäänkäynti sekä parkkiruudut ovat väljästi mitoitettuja: ajoramppien leveys on 8 metriä ja tilojen vapaa korkeus 2,4 metriä. Esijännitetystä betonista tehdyt kerrostasot toimivat samalla ajoramppeina. Näin kerrostasolta toiselle siirtymiseen ei tarvita erillisiä ajokaistoja ja pysäköintipaikkoja saadaan enemmän.

Tässä kohteessa KVR toimi erittäin hyvin. Molemmilla puolilla pöytää istui ammattilaisia, jotka halusivat tehdä hyvän rakennuksen mutta nopeasti ja edullisesti.

Tarvo Tölli, Skanska Talonrakennus Oy