Rovaniemen lentoaseman laajennus

Rovaniemi 2019 4 850,00 brm² Finavia Oyj Tietomallihanke

Terminaalin laajennus parantaa asiakaskokemusta

Matkustajamäärien jatkuva kasvu on tuonut Lapin lentokentille laajentamistarpeita. Myös Rovaniemen lentoaseman matkustajaterminaali saa laajennusosan, joka suunnitellaan ja toteutetaan vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Nykyisen terminaalirakennuksen jatkeeksi tuleva laajennus sisältää tilat uusille matkustajaporttialueille kaupallisine osineen, saapuvan liikenteen passintarkastukselle, matkatavaroiden luovutukselle sekä rajavartiolaitokselle ja tullille. Kenttätasolle rakennetaan bussiterminaalit ja matkatavaroiden käsittelytilat. Samalla väljennetään vanhan terminaaliosan lähtöselvitys-, turvatarkastus- ja matkustajaporttialueita. Tavoitteena on matkustajavirtojen sujuvuuden, sisätilojen viihtyisyyden ja asiakaskokemuksen parantaminen.

Uudisosan arkkitehtuuri poikkeaa huomattavasti vanhasta terminaalista niin kantavilta rakenteiltaan kuin julkisivuiltaan. Hallitseva julkisivujen verhoilumateriaali on tummasävyinen vaakaan asennettu profiilipelti. Kahteen suuntaan kallistettu kattomuoto sekä kentän puoleisen sivun lasijulkisivu yhdyskäytävineen ja matkustajasiltoineen ovat toki perintöä vanhan osan ulkoarkkitehtuurista.