Tuusulan palvelukortteli

Tuusula 2020 3 135,00 brm² Suomen Hoivatilat Oyj Kuivaketju kymppi

Tuusulan Rykmentinpuistoon, asuntomessualueelle 2020 valmistui yhteisöllinen hoiva- ja päivähoitopalveluita yhdistävä kortteli. Hoivatilat Oy:n Toiveiden kortteli -nimiseen kokonaisuuteen kuuluivat kaksikerroksinen ikäihmisille suunnattu tuetun asumisen palvelutalo sekä palvelurakennus, jossa yhdistyy päiväkoti ja ympärivuorokautista tukea tarvitsevien hoivakoti. Toiminnallinen yhteispiha sekä monipuoliset yhteistilat kokoavat korttelin eri-ikäiset asukkaat, vierailijat, henkilökunnan ja päiväkotilapset aktiiviseen arkeen ja kohtaamisiin yhdessä.

Pihan keskellä on kaikille toimijoille yhteinen rakennus, joka toimii arkikäytössä hoivakotien asukkaiden monitoimitilana sekä koirien päivähoitolana. Hoivakodin puolella piharakennus avautuu kesäkeittiöksi, päiväkodin puolella rakennus on hyödynnettävissä katoksellisena katsomona sekä välinevarastona.

Yhteispihan suunnittelussa on hyödynnetty tontin luonnollisia korkeuseroja. Päiväkodin piha on osittain alempana luoden pihaan lisää kiinnostavuutta.

Päivä- ja hoivakodin arjet kohtaavat yhteispihan lisäksi valoisissa ruokailutiloissa, joista on näköyhteys sisälasiseinän myötä kummallekin puolelle. Rakennuksen monet yhteistilat mahdollistavat päiväkodin ja asukkaiden vuorovaikutuksen ja kanssakäymisen. Erillisestä palvelutalosta löytyy puolestaan kompakteja ja esteettömiä palveluasuntoja, sekä asukkaille tarkoitettu kuntoilutila.

Rakennusten julkisivumateriaalina käytettiin kuultokäsiteltyä puupaneelia ja puurimoitusta. Monimuotoinen katto tuo puolestaan särmää ulkonäköön, sekä antaa mahdollisuuden korkeuseroihin rakennuksien sisällä. Sisätiloissa puun annettiin näkyä mahdollisimman paljon, luoden lämpöä ja kodinomaisuutta tiloihin. Päiväkodin ja hoivakodin alueet on jaoteltu värialueilla helposti tunnistettaviksi. Sisäarkkitehtuurissa on panostettu puolestaan ekologisiin, hengittäviin ja kotimaisiin materiaalivalintoihin.

Tuusulan palvelukorttelin ulkojulkisivua kuvattuna auringonpaisteessa