Vihannin koulukeskus

Vihanti 2020 4 982,00 brm² Raahen kaupunki Ensimmäinen vaihe

Vihannin koulukeskus on betonirunkoinen, puuverhoiltu kaksikerroksinen koulurakennus jossa on ulospäin kaatavat taitteiset bitumihuopakatot. Projekti käsittää ensimmäisessä rakennusvaiheessa koulun kaikki tilat paitsi liikuntasalin ja väestönsuojat jotka rakennetaan vaiheessa kaksi.

Uuden koulukeskuksen tilat rakennettiin korvaamaan tontin vanhat koulutilat joissa todettiin sisäilmaongelmia. Rakennuksen muoto on kaksisiipinen, siivet yhdistää keskellä yleistilat joihin kuuluu kaikkia palvelevat aulatilat sekä ruokasali. Toisessa vaiheessa aulatiloihin liitetään kolmas siipi joka käsittää liikuntasalin. Valmiina rakennus muistuttaa Y -kirjainta ilmasta katsottuna.

Yksinkertaista rakennusta on julkisivuissa pyritty somistamaan erikokoisilla paneeleilla sekä räystään alle rakennetuin vinojen kotelorakenteiden avulla. Julkisivujen värimaailma on maaseudun puurakennuksista tutut punainen ja keltainen. Sisätilojen värimaailma on yleisellä tasolla hillitty mutta väriä on lisätty tehosteina osaan seiniä ja ovia paikantamista helpottamaan. Hillitty väripaletti on harkittu ja valittu siksi että irtokalustus luo värikästä ilmettä tiloihin.

Vihannin koulukeskus ulkoa iltavalaistuksessa