Tuulivoiman parista arkkitehtitoimistoon

Tammikuun alussa UKI Arkkitehtien palvelukseen astui Office Managerin – toimistopäällikön – tehtäviin Taru Kaarlela. Useissa tuulivoimayhtiöissä yhteensä kymmenen vuoden ajan eri rooleissa työskennellyt Kaarlela hyppäsi arkkitehtitoimistoon tullessaan aivan uudenlaiseen maailmaan.

Puolen vuoden kokemuksen perusteella hyppäys ei ole kaduttanut – päinvastoin.

”Tosi hienosti minut on otettu täällä vastaan. Porukka on mukavaa ja asiantuntevaa ja henki kaikin puolin hyvä. Työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa”, hän kiittelee.

 

Kaarlela on koulutukseltaan englantilaista filologiaa pääaineenaan lukenut filosofian maisteri. Hänen tehtäviinsä UKI Arkkitehdeissä kuuluu monenlaista, kuten projektinhallintaa, tarjoustyöskentelyä, projektien resursointia ja markkinointia.

”Arkkitehdeistä on paljon stereotyyppisiä käsityksiä ja ne muokkasivat omiakin odotuksiani. Kieltämättä sitten vähän hymyilytti, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa. Näkyi maripaitoja ja tietynlaisia silmälaseja. Onhan täällä hieman boheemi ja taiteellinen tunnelma, mutta se ei haittaa mitään”, hän naurahtaa.

UKI Arkkitehtien pitkän historian Kaarlela sanoo tekevän nöyräksi – samoin monien toimistossa työskentelevien arkkitehtien vankka kokemus.

Mihin varsin tuore toimistopäällikkö haluaisi seuraavaksi tarttua?

”Toivoisin että saisin kiteytettyä ja systematisoitua toimiston eri prosesseja vielä nykyistä selkeämmiksi”, hän vastaa.