UKI Arkkitehdit ostaa LPV Jyväskylän ja vahvistuu merkittävästi Keski-Suomessa

Sama arvomaailma vauhditti kahden perinteisen laatutoimiston yhdistymistä.

UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy ovat solmineet yrityskaupan, jossa UKI ostaa LPV Jyväskylän osakekannan ja toiminta siirtyy UKI Arkkitehtien omistukseen. Fuusiossa syntyy vahva keskisuomalainen toimija, joka työllistää noin 20 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista.

Kuva UKI Arkkitehtien Jyväskylän johtoryhmän muodostavat arkkitehdit Monika Gardini, Mikko Pohjaranta, Kimmo Kautto ja Mika Kurth
UKI Arkkitehtien Jyväskylän johtoryhmän muodostavat arkkitehdit Monika Gardini, Mikko Pohjaranta, Kimmo Kautto ja Mika Kurth

”UKI tuli aikanaan Jyväskylään asiakkaiden toiveesta, ja olemme lunastaneet paikkamme yhtenä alueen toimijoista. Olemme perinteikäs arkkitehtitoimisto, jolla on selkeä halu toimia ja vahvistua kasvavassa Jyväskylässä ja laajemmin keskisessä Suomessa”, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”LPV:n tunsimme hyväksi toimijaksi alueella. Yrityskaupan myötä UKI Arkkitehtien palvelutarjonta paranee ja monipuolistuu Keski-Suomessa, ja se on varmasti alueen ja sen yritysten eduksi”, hän jatkaa.

LPV Jyväskylä Oy:n osakkaat ja arkkitehdit Kimmo Kautto ja Mikko Pohjaranta sanovat, että UKI tarjosi useista vaihtoehdoista selkeästi miellyttävimmän mahdollisuuden yhteistyöhön ja parhaat näkymät tulevaisuuteen. Neuvottelut etenivät hyvässä hengessä, ja yhteisillä arvoilla oli suuri merkitys keskusteluissa.

”Tuntuu helpolta lähteä tekemään töitä yhdessä kokeneiden ammattilaisten kanssa, jotka jakavat samaa arvomaailmaa. Haluamme toimia pitkäjänteisesti, ja paikallisuus on meille tärkeää”, uusi tiimi toteaa.

Mika Kurth jatkaa Jyväskylän yksikön vetäjänä. Suunnitteluryhmien vetäjinä toimivat jatkossa Monika Gardini, Kimmo Kautto ja Mikko Pohjaranta.

Kaikki neljä avainhenkilöä korostavat asiakaspalvelun ja suunnittelun laatua.

Samat yhteyshenkilöt ja suunnittelijat jatkavat niin LPV:n kuin UKIn hankkeissa. Asiakkaan suuntaan toiminta jatkuu ennallaan, mutta uusien resurssien myötä entistä vahvempana.

Kimmo Kautto, UKI Arkkitehdit

Molempien pitkäikäisten toimistojen ytimessä ovat asiantuntemus, luotettavuus ja kyky kestävään ja laadukkaaseen suunnitteluun. Se näkyy korkeana asiakastyytyväisyytenä.

”Saamme uusia pitkän linjan ammattilaisia projektinveto- ja suunnittelutehtäviin, ja voimme tarjota monipuolista ja laaja-alaista asiantuntijuutta koko keskisessä Suomessa. Meillä on korkeat odotukset sille, että saamme hyvähenkisen työyhteisön, jossa tehdään onnistuneita projekteja, joista me kaikki sytymme arkkitehteinä”, uskoo Kurth.

UKIlla on tunnetusti vankka kokemus oppimisympäristöjen ja kulttuurirakennusten suunnittelussa. Nyt se yhdistyy LPV:n kivijalkana olleeseen oppilaitossuunniteluun, mikä tuo taloon entistä syvällisempää osaamista. Yhdessä pystytään tarjoamaan kattavasti myös muita palveluita Terveys ja hyvinvointi-, Teollisuus ja infra- sekä Liike ja toimitilasektoreilta.

UKI Arkkitehdit on työntekijöidensä omistama suomalainen yhtiö, jonka taustalla on yli 60 vuoden historia ja osaaminen. Viime vuosina tasaisesti kasvanut UKI työllistää kaupan jälkeen noin 120 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Muutto yhteisiin tiloihin Jyväskylässä tapahtuu 1.11., ja käytännön toiminnan yhdistyminen on jo hyvässä vauhdissa.

UKI Arkkitehtien kasvua ovat tahdittaneet esimerkiksi sairaalahankkeet OYS, Tays ja Laakson sairaala Helsingissä, Äänekosken biotuotetehdas ja sen vierailukeskus Pro Nemus sekä Kankaan alue Jyväskylässä.

Arkkitehtisuunnittelun markkina on konsolidoitumassa kiristyneen kilpailun myötä. Etenkin julkisessa hankinnassa olevissa isoissa kilpailutuksissa referenssivaatimukset täyttyvät vain suurimmilla toimistoilla. UKIn ja LPV Jyväskylän yrityskauppa onkin keino lujittaa kilpailukykyä ja varmistaa asemaa maamme johtavien suunnittelutoimistojen joukossa.

Kuva UKI Arkkitehtien ja LPV Jyväskylän yrityskaupan allekirjoitusitilaisuudesta
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa kilisteltiin 31.8.2022