UKI Arkkitehdit voittoon Inkoonrannan arkkitehtuurikilpailussa

UKI Arkkitehdit Oy:n ehdotus Oihonna voitti jaetun ensimmäisen palkinnon Inkoonrannan arkkitehtuurikutsukilpailussa Inkoossa. Kilpailun tavoitteena oli löytää ainutlaatuiselle rakennuspaikalle arkkitehtuuriltaan ja tilalliselta sovitukseltaan korkeatasoinen ja kiinnostava kokonaissuunnitelma asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi.

Kilpailun järjestivät Inkoon kunta ja Inkoon keskustakehitys Oy yhteistyössä GSP Group Oy:n ja Suomen arkkitehtiliitto ry SAFA:n kanssa.

Inkoonranta-hankkeen päämääränä on kehittää Inkoon keskustan ranta-alueelle monipuolinen kokonaisuus, joka saa aikaan palveluntarjontaa ja vetovoimaa niin asuinalueena kuin vierailukohteena. Uudella alueella on tarkoitus järjestää asuntomessut kesällä 2022.

Kilpailutehtävään kuului Inkoonrannan asemakaavallisen ratkaisun ja arkkitehtuurin suunnittelun lisäksi myös alueen eri toimintojen konseptien ideointi sekä uusien asumisen ja palveluiden ideoiden kehittäminen. Uutta asumista alueelle suunniteltiin yhteensä noin 10 000 kerrosneliötä, jonka lisäksi liiketilaa ja satamatoimintoja varten osoitettiin uutta rakentamista noin 3 500 kerrosneliötä.

UKI Arkkitehtien suunnitelma Oihonna luo elämyksellisen ja sujuvan ympäristön niin alueen asukkaille kuin vierailijoillekin. Uudenlaiset asumisen ja palveluiden yhdistelmät tuovat yksilöllisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin kaiken ikäisille. Suunnitelma kytkee Inkoonrannan kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti kiinteäksi osaksi kuntakeskusta ja palveluita sekä luontevaksi osaksi ympäröivää saaristoluontoa. Oihonna tarjoaa vetovoimaisia, saaristolaisidentiteetistä kumpuavia uniikkeja matkailupalveluita sekä erinomaiset puitteet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vuoden ympäri.

Inkoonrannan arkkitehtuurikilpailuun kutsuttiin viisi arkkitehtitoimistoa. Töiden erityisen korkean tason vuoksi voittajaksi valittiin kaksi työtä. UKI Arkkitehdit on viimeisen neljän vuoden aikana voittanut jo viisi Suomen arkkitehtiliiton kilpailusääntöjen mukaista kilpailua. Viime vuosina toimisto on menestynyt laajalti myös erilaisissa tontinluovutuskilpailuissa.

lisätiedot:
UKI Arkkitehdit Oy

Sasu Alasentie
sasu.alasentie@ukiark.fi
044 283 4291