UKI Arkkitehtien hallituksen jäsenelle Esko Järvenpäälle tunnustusta elämäntyöstään

Kansainvälinen rakennustekniikan järjestö (IABSE) on myöntänyt TkL Esko Järvenpäälle ”Anton Tedesko” palkinnon tunnustuksena Järvenpään elämäntyöstä ja sitoutumisesta rakennesuunnittelun saralla.

Myönnetty palkinto on kaksiosainen, josta ensimmäinen on Esko Järvenpäälle myönnettävä mitali elämäntyöstä rakennesuunnittelussa. Toinen palkinnosta on 25 000 sveitsin frangin stipendi, joka myönnetään nuorelle insinöörille opintomatkan rahoittamiseen.

Esko Järvenpää

Esko Järvenpää valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 1972 ja tekniikan lisensiaatiksi 1986 Oulun yliopistosta. Työuransa hän aloitti vuonna 1972 Consulting KORTES -yrityksessä, josta myöhemmin tuli WSP Finland. Järvenpää työskentelee edelleen siltasuunnittelun konsulttina WSP Finlandilla.

Järvenpää on toteuttanut useita siltaprojekteja Suomessa ja ulkomailla. Suomessa hän on toiminut muun muassa Rovaniemen Jätkänkynttiläsillan pääsuunnittelijana 1989, joka oli Suomen ensimmäinen tieliikenteen vinoköysisilta. Tuoreimmat projektit ovat Vietnamissa, missä Järvenpää on ollut mukana suunnittelemassa Binh- ja Tran Thi Ly-siltoja.

Järvenpää on toiminut opettajana, luennoitsijana ja kirjoittanut useita artikkeleita kansainvälisiin lehtiin sekä Handbook of International Bridge Engineering -kirjaan. Uusille siltasuunnittelun insinööreille Järvenpää on toiminut mentorina.

lähteet:

WSP:n Esko Järvenpää sai tunnustusta elämäntyöstään

IABSE – Anton Tedesko Medal Awarded to Esko Järvenpää