UKI Arkkitehtien uudet tilat avattiin Jyväskylässä

UKI Arkkitehdit Oy:n toimisto Jyväskylässä muutti toukokuun puolivälissä Mattilanniemen yliopistoalueelta kaupungin keskustaan. Nyt toimisto löytyy kauppatorin kulmalta osoitteesta Yliopistonkatu 17 C. Uusien tilojen avajaisia vietettiin perjantaisena iltapäivänä toukokuun puolivälissä.

Avajaisissa oli mukana kymmeniä vieraita – asiakkaita, kiinteistönomistajia, yhteistyökumppaneita ja muiden suunnittelutoimistojen väkeä. Tunnelma oli lupsakka ja oululaisen Sonnisaari Panimon olut maistui muiden tarjoilujen ohella.

Vieraiden joukossa ollut Jyväskylän kaupungin kaavoitusarkkitehti Tapani Tommila toivotteli UKI Arkkitehdit tervetulleiksi kaupungin keskustaan. Hän kiitteli avajaistilaisuutta mukavaksi ja tyylikkääksi.

UKI Arkkitehtien Jyväskylän-toimintaa johtavan arkkitehti SAFA Janne Karjalainen kertoi, että muutto kävi tarpeelliseksi toimiston henkilöstömäärän kasvun vuoksi.

”Meitä on nyt täällä neljä arkkitehtiä – kolme vakituisesti ja yksi kesätöissä. Uusissa tiloissa on vielä kasvunvaraakin”

Janne Karjalainen

Kaupungin keskustaan asettuminen tuo toimistolle myös lisää näkyvyyttä. Lisäksi iso osa sen asiakkaista ja yhteistyökumppaneista on nyt lähempänä. UKI Arkkitehdeillä on ollut toimisto Jyväskylässä vuodesta 2012 alkaen.

Janne Karjalaisen mukaan UKI Arkkitehtien Jyväskylän-toimiston painopiste on viime aikoina ollut alue- ja asuntosuunnittelussa. Hyviä esimerkkejä ovat Kankaan alue ja siellä sijaitseva Jyväskylän Raina sekä kaupungin keskustassa Cygnaeuksenkatu 9:n täydennysrakentaminen.

”Toki teemme monipuolisesti kaikkea arkkitehtisuunnittelun saralla. Ja toimialueemme kattaa koko keskisen Suomen – ei pelkästään Jyväskylää”, huomauttaa Karjalainen.

UKI Arkkitehdit onkin suunnitellut muun muassa Pro Nemus -näyttelyrakennuksen Metsän Groupin Äänekosken biotuotetehtaan alueelle. Myös itse biotuotetehdas on toimiston käsialaa.