Uusi inspiroiva työympäristö yhdistää tuoreet työkaverit

UKI Arkkitehtien ja Arkkitehtitoimisto Laation yhdistyminen on alkanut konkretisoitua toden teolla, kun Laatio-taustaiset tekijät ovat muuttaneet UKIn tiloihin niin Helsingissä kuin Oulussa. ”Annettavaa on paljon puolin ja toisin”, tuumaavat tuoreet työkaverit.

UKI Arkkitehdit Oulun Toimiston väki yhteiskuvassa kruununmakasiinin sisällä vuonna 2021

Ennen muuttoa Oulun toimitilat uusittiin UKI Arkkitehtien omaa VALO2.0-suunnittelumenetelmää hyödyntäen. Lopputuloksena on upea ja inspiroiva työympäristö, sanovat vastikään kruununmakasiiniin muuttaneet hallintopäällikkö Maria Stenius ja rakennusarkkitehti, projektipäällikkö Ilkka Andersin.

”Kerta kaikkiaan hienot tilat ja lämmin tunnelma historiallisessa rakennuksessa”, he kiittävät.

Toki integraatiota on valmisteltu hyvin, muistuttaa arkkitehti ja UKIn osakas Timo Tyynismaa. Toimistolle ei ole yhtäkkiä vain rysähtänyt uutta väkeä, vaan asiaa on pohjusteltu ja tavattu tekijöitä.

”Oulun arkkitehtipiirit ovat lopulta aika pienet, joten tulijoissa on paljon vanhoja tuttuja – esimerkiksi minun entinen opettajani. Ihmiset ovat todella helposti lähestyttäviä, vaikka ovat tietenkin osaavia ammattilaisia”, Timo kertoo.

Taannoinen tieto kahden perinteikkään arkkitehtitoimiston yhdistymisestä miellytti ajatuksena Mariaa ja Ilkkaa. Kun lähes sata arkkitehtisuunnittelun osaajaa lyöttäytyy yksiin, merkitsee se monia mahdollisuuksia niin tekijöille ammatillisesti kuin koko toimistolle.

”Alan suuntaus on koko ajan isompiin toimistoihin päin. Tämä muutos on hyvä tapa pysyä mukana kehityksen kelkassa”, Ilkka pohtii.

”Itse halusin töihin vähän isompaan firmaan, joten muutokset ovat mielestäni oikein hyvä asia”, sanoo puolestaan vuonna 2020 UKIlla aloittanut rakennusarkkitehti Janne Kanniainen.

Marian, Ilkan, Timon ja Jannen yhteinen kokemus on, että etätyöaika näkyy arjessa ja väistämättä hieman hidastaa tutustumista. Ihmisten mielestä saman pöydän ääreen olisi mukava istua.

”Jouluillallisella tapasin itsekin ensi kertaa monia vanhoja ukilaisia. Mutta toimistolla uusia kasvoja nähdessä on kyllä aina helppo mennä juttelemaan”, Janne sanoo.

Äskettäiset UKI-päivät järjestettiin vuoden tauon jälkeen isolla porukalla mutta rajoitusten mukaisesti. Timon mukaan tapahtuma osui todella hyvään saumaan ja vahvisti yhteisöllisyyttä.

”Oli mahtavaa, kun nähtiin väkeä kaikista toimipisteistä. Se konkretisoi ajatuksen tästä toimiston koosta, kun näki salin täydeltä ihmisiä.”

Niin Maria ja Ilkka kuin Janne ja Timo kokivat yhdistymistä edeltävän työyhteisön tunnelmaltaan erinomaiseksi. Kaikki kuitenkin näkevät uusiin tekijöihin tutustumisessa vain positiivisia puolia, ja samansuuntaisia kommentteja on kuulunut laajemminkin.

”Hyvä toimistohenki on säilynyt kaupan myötä. Täällä on ollut aina helppo mennä juttelemaan kaikille. Nyt tulleet Laation tyypit tuntuvat istuvan porukkaan erinomaisesti, millä on todella iso merkitys. Se näkyy käytännössä niin, että ihmisen laittavat tekemiseensä ekstraa. Kun töissä voi hyvin, tulee annettua itsestään enemmän”, Timo kertoo.

”Vaikka UKI Arkkitehdit on Suomen mittapuulla iso arkkitehtitoimisto, ei tunnu siltä, että olisi jossain sieluttomassa korporaatiossa töissä. On hyvä fiilis hyvässä porukassa”, täydentää Janne.

UKI Arkkitehtien toimisto Oulun kruununmakasiini