Uusi sairaala Ouluun – UKI Arkkitehdit osana allianssiryhmää

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet päivitetyn allianssiurakkasopimuksen. Sopimuksella sinetöitiin ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka.

Projektiallianssiin kuuluvat urakoitsijat Aro Systems Oy ja NCC Suomi Oy, suunnittelijat ja konsultit UKI Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, Granlund Kuopio Oy ja Granlund Tampere Oy.

Hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvan A-rakennuksen urakan laajuus on noin 58 560 brm². Urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 MEUR. Suunnittelun osuus on yhteensä noin 25 MEUR.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme olla mukana näin merkittävässä hankkeessa. Tässä rakennetaan yhteisvoimin Pohjois-Suomen hyvinvoinnin tulevaisuutta.”

UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen rakentamiselle poikkeusluvan marraskuussa, Kontinkankaan kaavamuutos vahvistettiin joulukuussa ja purkulupa saatiin joulukuussa. Tammikuussa saatiin rakennuslupa, ja rakennustöiden on määrä alkaa maaliskuussa 2019.