OYS Tulevaisuuden sairaala / 1 vaihe

Oulu 2023 133 000,00 brm² PPSHP Tietomallihanke Kuivaketju kymppi Allianssihanke

Tilat muuntuvat tarpeeseen. OYS A-rakennus ja OYS B-rakennus

Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamishanke OYS 2030 keskittää sairaalatoiminnot tehokkaammin ja tiiviimmin yhteen Kontinkankaan sairaala-alueen pohjoispäähän. Rakentaminen on alkanut vuonna 2019. Tässä esitelty ensimmäinen vaihe – eli A- ja B-rakennukset – valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä. Uudistamishanke 2030 jatkuu 2020-luvun loppuun saakka. Uudesta sairaalasta tulee nykyistä kompaktimpi ja selkeämpi kokonaisuus, jonka arkkitehtuuri tukee tiloissa tapahtuvaa toimintaa.

Uudisrakennusten arkkitehtuurissa erottuvat vaaleat pilvitaivaan kanssa yhteensointuvat yläosat sekä tummat, mäntykankaaseen sulautuvat jalustat. Viihtyisä ja näyttävä sisäänkäyntipiha rakennusten edessä tulee olemaan sairaalakampuksen keskus. Sitä reunustavat sisäänkäyntijulkisivujen lämpimät puuverhoukset. Etupihan alle sijoittuu kansiparkki, jonka asiakaspysäköinnistä on suoraan käynti sisätiloihin.

Tilojen suunnittelussa on huomioitu monikäyttöisyys ja muuntomahdollisuus, varautuen sairaalatoiminnan muuttuviin tarpeisiin tulevaisuudessa.

Arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta allianssissa ovat mukana UKI Arkkitehdit, Lukkaroinen Arkkitehdit sekä Arkkitehtitoimisto Tähti-Set.

OYS 2023 -uudistamisohjelman hankkeita